پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 112652
يارانه‌ها بايد از 45 هزار به 110 هزار تومان براي هر نفر افزايش يابد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 814

پايگاه اطلاع‌رساني محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام سخنراني وي در برنامه «نگاه دو» که از شبکه دو سيما پخش شد را منتشر کرد.

محسن رضايي در اين برنامه اظهار داشت: يارانه نه تنها نبايد قطع شود، بلکه بايد اضافه هم بشود و در شرايط امروز با توجه به کاهش قدرت خريد مردم، بايد يارانه‌ها از 45 هزار تومان به 110 هزار تومان براي هر نفر افزايش يابد.

وي افزود: «يارانه درآمدي» ابتدا به حساب مردم واريز مي‌شود تا اطمينان ايجاد شود و بعد با هدايت اين سرمايه به سمت توليد و با رونق دادن به اشتغال و توليد دوباره با سود بيشتر به مردم مي‌رسد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين سؤال مجري برنامه که آيا اين طرح قابليت اجرا دارد يا بيشتر يک ايده است؟، توضيح داد: اين يک شعار نيست و يک طرح محاسبه شده و قابل اجرا و عملياتي است که من آن را دو سال پيش به آقاي احمدي‌نژاد نيز پيشنهاد دادم، در اين طرح يارانه‌ها با رونق دادن به توليد و اشتغال با سود بيشتر به مردم مي‌رسد و به اين ترتيب ميزان يارانه افراد و خانواده نيز افزايش مي‌يابد و در واقع يارانه جنبه توليدي و درآمدي پيدا مي‌کند.

وي گفت: «يارانه‌هاي تورمي» يا همان سکه‌هاي داغ در علم اقتصاد تورم‌زاست و مناسب‌ترين جايگزين آن «يارانه‌هاي درآمدي» است.

در اين برنامه تلويزيوني که به اقتصاد مقاومتي و سند چشم‌انداز ايران 1404 اختصاص داشت، محسن رضايي اقتصاد مقاومتي را يک الگو و سبک و گفتمان اقتصادي و مديريتي معرفي کرد که مي‌خواهد موانع پيش روي اقتصاد را کنار زده و از دل تهديداتي چون تحريم‌هاي ظالمانه و سوءمديريت‌ها فرصت جهش در درآمد خانوار و درآمد ملي را فراهم آورد.

رئيس کميسيون اقتصاد کلان مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد: منظور از اقتصاد مقاومتي رياضت دادن به مردم نيست، در اقتصاد رياضتي از مردم ماليات بيشتر اخذ شده و خدمات دولتي همچون بهداشت و درمان و موارد مشابه کاهش مي‌يابد، مانند وضعيتي که هم‌اکنون در کشور يونان وجود دارد يا اسپانيا در آستانه آن است که با مخالفت‌هاي مردمي گسترده هم مواجه است؛ البته دشمنان مي‌خواهند ما را در اين مسير قرار دهند ولي اقتصاد مقاومتي افزايش درآمد سرانه مردم را در نظر داشته و رياضتي نيست.

رضايي افزود: تحريم‌ها براي مقابله و عکس‌العمل در برابر سند چشم‌انداز و پيشرفت ايران طراحي شده است و مقام معظم رهبري هم پيش از اين گفته‌اند با پيگيري سند چشم‌انداز حتماً بايد منتظر عکس‌العمل طرف مقابل باشيم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه کرد: در دو راهي حرکت به سمت پيشرفت و مواجه شدن با عکس‌العمل دشمنان و بي توجهي به آينده کشور و زندگي مردم، ايران اسلامي حرکت به سمت پيشرفت و ايستادگي مقابل فشارها را انتخاب کرده است.

محسن رضايي درباره مشکلات اقتصادي موجود همچون تورم و بيکاري گفت: در اين خصوص هم تحريم‌ها مؤثر بوده است و هم سوءمديريت.

به گفته وي، بايد تلاش مي‌کرديم که تحريم نشويم يا اگر هم تحريم صورت گرفت، بايد مانع از همراهي روسيه و چين با آن مي‌شديم، اما حال که چنين نشده است بايد با پيش‌بيني، قدرت عکس‌العمل خود را بالا ببريم که اين خود يک اصل در اقتصاد مقاومتي است.

رضايي خاطرنشان کرد: گاه مشاهده مي‌شود اخراج کارمندان و کارگران بخشي از اقتصاد مقاومتي معرفي مي‌شود، اما اگر چنين گفته شود ظلم به نظام و سوءاستفاده از تدابير رهبر معظم انقلاب در اقتصاد مقاومتي است، چون الزام اول اقتصاد مقاومتي مردمي شدن اقتصاد است، يعني اين وضع که از جمعيت 75 ميليون نفري ما از کار يک نفر سه نفر بهره مي‌برند، حتماً بايد تغيير کند.

وي تصريح کرد: بر مبناي سند چشم‌انداز امروز از هر 6 نفر بايد 2 نفر شاغل باشند و درآمد سرانه بايد بالاي 15 هزار دلار مي‌بود، اما حال به عقب ماندگي‌ها، تحريم هم اضافه شده، لذا امکان کار و توليد بايد بيش از پيش براي همه فراهم آيد و درگير شدن با کار و توليد از درون خانواده‌ها آغاز شود و حتي خانم‌ها در خانه هم امکان روزي چند ساعت کار را داشته باشند و برنامه‌ها به گونه‌اي طراحي شود که مردم با درگير شدن در اقتصاد وضع اقتصادي خود و کشور را بهبود بخشند.

رضايي ادامه داد: موضوع بعدي صرفه‌جويي است، در رياضت کمتر از نياز مصرف مي‌شود اما در صرفه‌جويي بيش از نياز نبايد مصرف کرد و از اسراف و فساد نيز جلوگيري به عمل مي‌آيد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: براي تحقق اقتصاد مقاومتي نبايد همه توپ‌ها را به زمين دولت فرستاد، کما اينکه سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي بر اساس محورهاي کليدي که مقام معظم رهبري تعيين فرموده‌اند در مجمع تنظيم شده براي ايشان ارسال مي‌شود و اگر مورد تأييد ايشان قرار گرفت به قواي سه گانه ابلاغ مي‌شود، اما قبل آن دولت و مجلس مي‌توانند با کمک هم مشکلات را حل کرده و در اين راستا راهکار ارائه کنند.

رضايي تصريح کرد: دولت و مجلس تا به حال اقداماتي انجام داده‌اند که خوب بوده، ولي کافي نبوده و بايد به اين اقدامات سرعت بدهند تا فشارها از مردم با غيرت ما برداشته شود. هر چند مردم ما صبور هستند ولي دولت و مجلس هم بهتر است که سريعتر طرح‌ها را عملياتي کنند.

وي در ادامه اين برنامه تلويزيوني، با اشاره به اينکه 40 سال است تورم وارد اقتصاد ايران شده، خاطرنشان کرد: تورم را يکبار براي هميشه بايد حل کرد و راه اين کار توجه به منشأهاي تورم است.

وي افزود: يک منشأ مهم تورم نقدينگي است که وقتي بزرگ شود در حالي که توليد رشد نمي‌کند، تعادل بر هم مي‌خورد، لذا نقدينگي بايد به جاي تبديل شدن به دارايي و ثروت کاغذي و غير واقعي به سمت توليد هدايت شود.

رضايي خاطرنشان کرد: موضوع مهم ديگر، باز کردن قفل و چسبندگي ريال و دلار است، در زمان دولت آقاي هاشمي که موعد بدهي‌هاي خارجي کوتاه مدت سر رسيد و تورم به 35 تا 40 درصد رسيد، معلوم شد بايد رابطه دلار و ريال را کاهش دهيم. چون در داخل کشور مي‌شود ريال ما تعيين‌کننده قيمت دلار باشد، مشروط به اينکه نسبت به توليد، صنعت، کشاورزي، بهره‌وري و گسترش اشتغال اهتمام جدي کنيم، آن وقت ريال مي‌تواند بر دلار تأثيرگذار باشد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح کرد : اگر به چشم‌انداز عمل شده بود امروز بايد تورم حدود 4 درصد داشتيم و اگر دشمنان اقتصاد را نقطه ضعف ما نمي‌‌ديدند شايد تحريم هم نمي‌شديم.

وي خاطرنشان کرد: هم‌اکنون انشاءالله تحريم‌ها خنثي مي‌شود و با پيشرفت ملت ايران دشمنان خواهند فهميد که مرتکب اشتباه شده‌اند.

*سه محور براي وحدت

در ادامه اين برنامه مجري درباره ضرورت حفظ و تقويت وحدت در جامعه در شرايط کنوني سؤال کرد و رضايي پاسخ داد: سرمايه و حزب اصلي ما از ابتداي انقلاب و دوران دفاع مقدس وحدت بوده است، حال که مورد تحريم قرار گرفته‌ايم نيز هر چه بيشتر به وحدت نياز داريم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت افزود: البته معناي وحدت حرف نزدن يا نامه ننوشتن رؤساي قوا و ديگران به يکديگر نيست، ولي اين کارها بايد وحدت‌آميز بوده و آرامش جامعه را بر هم نزند.

وي تصريح کرد: نقد و سؤال مقامات مي‌تواند برادرانه، مسئولانه و بدون چالش باشد و وحدت بايد پويا و ديناميک باشد و نه استاتيک و خشک و بي‌روح.

رضايي تأکيد کرد: هدايت نارضايتي مردم به سمت نظام اصلاً درست و پذيرفتني نيست و هر مسئولي در دولت يا مجلس و ديگر نهادها اگر مرتکب اشتباه شده بايد بگويد من اشتباه کردم.

وي افزود: نظام سياست‌هاي کلي و سند چشم‌انداز و اصل 44 و موارد ديگر را آماده کرده، حال اگر کساني به آنها عمل نکرده‌اند بايد مردانه و شفاف بگويند اشتباه کرديم.

رضايي افزود: نامه نوشتن مسئولان به يکديگر ايراد ندارد اما نه به اين صورت که آرامش جامعه را بر هم زده و موجب خوشحالي دشمن شود.

وي ادامه داد: براي وحدت محور لازم است و بهترين محور رهبري است، آنچه ايشان ابلاغ مي‌کنند نتيجه کار وسيع کارشناسي و رفت و برگشت ايده‌هاست و بهترين مبناي وحدت شخص ايشان و برنامه‌هاي ابلاغي‌شان است.

رضايي اضافه کرد: محور دوم در وحدت گفت‌وگو و تحمل‌پذيري است و دوري از تهمت و اتهام‌زني، تا فضاي گفت‌وگو و تعامل شکل بگيرد، چون اگر تحمل‌پذيري باشد آن وقت اختلاف‌نظر خود حُسن خواهد بود.

وي محور سوم براي وحدت در جامعه را اخلاق معرفي کرد و گفت: متأسفانه اخلاق در جامعه ما از محيط خانواده تا خيابان و تا سطح سياست آسيب‌هايي ديده و لازم است دولت‌مردان ما اخلاق زندگي را به سياست برگردانند؛ چون اخلاق سياسي و امنيتي خوب است اما براي مقابله با دشمن.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در خاتمه تصريح کرد: اخلاق سياسي و امنيتي کاربرد خود را دارد ولي اخلاق زندگي هم بايد وارد سياست شود و دولت‌مردان و نمايندگان مجلس و اعضاي مجمع و همه نهادها بايد اخلاق زندگي، محبت و اعتماد را دريابند، مخصوصاً در شرايطي که دشمنان مي‌خواهند جلو همبستگي و پيشرفت ملت ما را بگيرند؛ از اين رو در جمهوري اسلامي ايران مهمترين ويژگي‌مان بايد اخلاق ما باشد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html